Ikke medlem af folkekirken, hvad så?
En begravelse eller bisættelse af en person, der ikke er medlem af folkekirken, kaldes en borgerlig begravelse/bisættelse.
Forskellen på en borgerlig og en kirkelig begravelse/bisættelse er, at man ved en borgerlig begravelse/bisættelse ikke kan bruge kirken og en præst.
Ofte afholder man selv en mindehøjtidelighed/ceromoni, det kan være i et kapel, men også i eget hjem, ved havet eller lign. Højtideligheden må dog ikke forstyrre den offentlige ro og orden. Vær også opmærksom på om der er plads til alle, der er kommet for at sige farvel.
Normalt er det præsten, som står for højtideligheden, men når man ikke er medlem af folkekirken, står man selv for det, eller man kan bede et familiemedlem eller en nær ven om hjælp til dette.
Dog kan man også spørge bedemanden/bededamen, i dette tilfælde os, om hjælp til at planlægge/tilrettelægge højtideligheden, så det kan blive en god og varm afsked.
Alle processor i forbindelse med et dødsfald, det være sig dødsattest, begravelseshjælp m.m. er den samme. Vær opmærksom på at der er forskel på priserne for gravstederne, både urne- og begravelses pladser, som ofte er dyrere, hvis du ikke er medlem af folkekirken.
Hvis du ønsker askespredning over åbent hav, skal du udfylde en blanket på borger.dk.
http://www.personregistrering.dk/fileadmin/pdfs/print/Askespredning.pdf
Ring til os på telefon +45 7552 6389